Fotostudio Fabro

Over Fotostudio Fabro

50 jaar Fotostudio Fabro

een halve eeuw ervaring!

Hoe het allemaal begon:

De opa van Marc Brökling ,Theo Brökling was al met fotograferen bezig rond 1946.

Over Fotostudio FabroAl snel kwam zijn zoon Ad Brökling via hem met fotografie in aanraking.hij ging leren en werken bij foto van Aarle.

In 1963 besloot Ad van zijn hobby zijn beroep te maken het eerste stempeltje om de naam achterop de foto’s te zetten werd gemaakt en FABRO een afkorting werd geboren, Hij ging oa. vanuit de Mahlerstraat langs de deur om kinderen te fotograferen. In 1966 was Ad Brökling werkzaam als zelfstandig fotograaf in Tilburg. Met al zijn kennis en ervaring opende hij samen met zijn vrouw  in 1971 de deuren van Foto Fabro aan de Léharstraat 147 te Tilburg Noord, een fotowinkel in de ruimste zin van het woord en een grote studio, met donkere kamer /printshop.  Al snel was fotograaf Foto Fabro een begrip in Tilburg en omstreken.Kodak Brownie camera-Ad

Ad kreeg naam door zijn professionele foto’s en de term vakfotograaf was dan ook niet ongepast.

Gedurende de jaren die volgden ontwikkelde Marc, de zoon van Ad, zich als een heuse fotograaf. Met de paplepel ingegoten leerde Marc de fijne kneepjes van het vak, werkte thuis mee en op de zaterdagen ook bij collega Foto Frans van Aarle.

Marc 50 Jaar

Marc was gek van fotograferen en had zijn fotocamera altijd bij zich! Na de Mavo,MDS & militaire diensttijd ging Marc naar de fotovakschool en het duurde dan ook niet lang, tot de dag daar was dat Marc Brökling zijn eigen fotozaak, Fotostudio FABRO had.Die in 1992 opende aan het Paletplein 9a te Tilburg West.

Omdat Marc meer wilde” fotograferen” en niet altijd in een winkel  staan besloot hij om een grote studio te openen op een geschikte en makkelijk te bereiken plek waar ten alle tijden maar… op afspraak gefotografeerd kon worden.!

Uiteindelijk vond hij deze plek op de Hart van Brabantlaan 303 in het centrum van Tilburg op loopafstand van het station en met voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur en achter de zaak!

De studio’s en winkels  aan de Léharstraat en het Paletplein zijn in 2005 vervangen door een zeer moderne en uiterst professionele fotostudio aan de Hart van Brabantlaan 303 te Tilburg.

In deze studio werden professionele foto’s gemaakt ondersteund door passende,sfeervolle en stijlvolle interieurs. Fotostudio Fabro is héél veelzijdig dus voor div. soorten van fotografie was u hier op het juiste adres!.

Per 2016 hebben wij een nieuwe studio in de nobelstraat 32 Goirle (bedrijvenpark Tijvoort) daar hebben wij nog meer mogelijkheden!  Wij hebben ook de mogelijkheid om een of meerdere studio’s op locatie in te richten! De Hasselblad camera’s met 6×6 negatieven zijn enkele jaren geleden afgeschaft , alles is nu hoogwaardig digitaal van super kwaliteit. Marc fotografeert het liefst met zijn Nikon professionele apparatuur!

Fotostudio FABRO geldt vandaag de dag als een van de beste professionele vakfotografen van Tilburg en omstreken.Fotostudio Fabro is aangesloten bij de beroepsvereniging DuPhu (Beroeps Fotografen Nederland)

Dus voor: Studio foto’s ,bruidsreportage, portret-, grote of kleine groepen, productfotografie ,evenementen, makelaardij, reportages in de Efteling, een kasteel,oude fabriek, Drunese-duinen, de Oisterwijkse bossen en vennen enz.  in wat voor vorm van fotografie dan ook, komt u naar Fotostudio Fabro.

Graag tot ziens bij Fotosudio Fabro,

Marc Brökling.

Visite kaartje 2016 Marc

Visite kaartje achterkant 2016